Nyhed

Treldeskov har netop brug for at få bevaret sin forskellighed

Læserbrev 31. januar 2018 af

Karsten Enggaard,
formand for Danmarks Naturfredningsforening i Fredericia.

I Fredericia Kommune har vi en skov, der er helt enestående. En variation i dyre- og planteliv, som vi kun finder tilsvarende to andre steder i Danmark. En national perle i rigdom på oplevelser og naturvariation.

Et stort antal lodsejere har i generationer passet godt på skoven og dermed sikret, at vi i dag har skoven, som den ser ud i dag.

Danmarks Naturfredningsforening har inviteret Fredericia Kommune til at være med til at sikre den værdifulde naturarv for al fremtid. Fredningen er en måde at sikre rigdommen i Treldeskoven nu og for vores efterkommere.

Det er ganske vist, at vi kan takke skovejerne for den gode tilstand – og det er netop deres værdifulde arbejde, der er grunden til, at vi vil sikre den ekstraordinært righoldige skov for fremtiden. En fredning fratager ikke ejerne retten til jagt og ej heller retten til at drive skoven.

En plejeplan kan sætte nogle undtagelser for skovdriften i dele af skoven, så skovens biodiversitet fortsat er rig uagtet skiftende politiske vinde eller ejerskab. Hvis og når undtagelserne giver et økonomisk tab for skovejerne, får de selvfølgelig erstatning.

Hvordan vi vil sikre skoven, er netop det, DN gerne vil aftale med Fredericia Kommune, så skoven for al fremtid bliver det bedst mulige sted for dyr og vækster, for skovejerne og for alle andre mennesker.