Fotoene blev ikke strålende, men det er altså svært fra en vippende båd og i det svindende lys sidst på en januar eftermiddag! Derfor har vi valgt et foto taget på New Zealand af en sule af en meget nærtstående art – kun eksperter kan se forskel. Og der var fast grund under fødderne. Du har måske set på TV, hvordan suler fra stor højde dykker lodret ned efter fisk. Dette syn lod sig se lige ud for Fredericia Havn i januar 2013. Det var en oplevelse.

Der er set suler over Lillebælt før, men langt de fleste observationer i vores kommune er sket ved Trelde Næs. Faktisk er der i de senere år kun to observationer sydligere end vores - i Kolding Kommune for nogle år siden. Der er få observationer over danske farvande i januar, de fleste er i september-november. Så efter en efterårs-vestenstorm må du en tur ud på Trelde Næs – tag en god kikkert med.

I vores del af verden hører sulen hjemme på øer i Atlanterhavet, men storme driver af og til flokke af suler østpå, og de ses ret tit ved Blåvand og Skagens Gren. Således også i efteråret 2012, hvor en del suler fulgte sildestimer ned i Kattegat og altså helt ned til os. Og i oktober 2013 var der tusindvis af fiskende suler ved Skagen, så frem til januar burde der være gode observationsmuligheder.


Følg også årets gang på Facebook og få inspiration til ture ud i naturen:
Danmarks Naturfredningsforening i Fredericia

Tekst og foto: Ole Klottrup

Hent som printvenlig pdf