Før du sætter kursen mod Fælleden, skal du dog tjekke, om forsvaret afholder øvelse, og der derfor er adgang forbudt. Gå ind på nettet her: Hyby Fælled – Ordensreglement for offentlighedens adgang. Her er der en plan for øvelserne for en måned ad gangen. Der er også opslag ved indgangene til Fælleden.

Du må ikke køre i bil på Fælleden, men gerne på cykel. Og det vil være en god idé, for der er store afstande, og det kan godt være, du skal lede lidt for at finde det helt rigtige sommerfuglested.Det er let at forstå, at der er mange sommerfugle og andre insekter på Fælleden – der bruges ikke sprøjtegifte, og der gødes ikke, så der er mange forskellige slags blomster. Det er noget af det, der gør Fælleden enestående. Så det var en stor lettelse for alle naturinteresserede, at forsvaret i denne spareomgang ville beholde øvelsesområdet. Sommerfuglen på fotoet er en Tidselsommerfugl. Den kan godt yngle i Europa, men overlever ikke vinteren. Der kommer dog nye sommerfugle flyvende til Europa fra Afrika og Mellemøsten, og nogle når endog helt op til Færøerne og Grønland.

Sommerfuglens navn kommer af, at forskellige tidsler er nogle af de planter, den lægger sine æg på. Tidselsommerfuglen er verdens mest udbredte sommerfugl – du kan regne med at se den og mange andre arter på Fælleden.


Følg også årets gang på Facebook og få inspiration til ture ud i naturen:
Danmarks Naturfredningsforening i Fredericia

Tekst og foto: Ole Klottrup

Hent som printvenlig pdf