Du kan vælge at gå ad mange forskellige stier. Start fra den lille parkeringsplads ved Gl. Færgevej over for Hotel Trinity. Eller forlæng turen ved at starte fra Gl. Færgevej helt nede ved Lillebælt og gå på stranden – du kan komme ind i parken lidt efter højskolens sø. Alt efter dit valg kan du gå gennem et åbent landskab, langs stranden eller i skov. Og området er trods alt ikke større, end at du let kan finde tilbage til den ene eller den anden parkeringsplads. Der er bænke under vejs, hvor du kan nyde de medbragte forfriskninger.

I sommerhalvåret afgræsses en del af området af kvæg – her i 2013 af fredelige dyr af galloway-racen. Den sjove variant med det hvide mavebælte. Racen hører til de bedste naturplejere. Kommunen kunne også forhindre området i at springe i skov ved at slå arealet med maskiner. Men kvæg er meget bedre – det giver mange flere insekter og fugle. Og de fleste nyder synet af kvæget.

Du må gerne gå ind til dyrene, men vis dem respekt ved at holde afstand. Og husk - har du din hund med, skal den være i snor hele vejen - som du kan se på fotoet er der kalve, og der er mange rådyr i området.


Følg også årets gang på Facebook og få inspiration til ture ud i naturen:
Danmarks Naturfredningsforening i Fredericia

Hent som printvenlig pdf