Desværre er der ikke nogen oplagt parkeringsplads, så det er bedst at komme på cykel. Kør ud ad Hannerup Engvej og stil cyklen lidt inden, asfalten stopper. Gå i retning mod Erritsø, dvs. mod syd ad den lille sti. Få minutter efter har du på din højre hånd en udsigt til huset, som de fleste fredericianere kender – i alle tilfælde alle, der har deltaget i Hannerup Løbet, men mange var nok så forpustede, at de ikke lagde mærke til det! Se fotoet.

Når du har passeret den store bakke, drejer du til højre, og det samme gør du, næste gang, det er muligt. Du går nu i Erritsø Bæk dalen, der sandsynligvis er skabt af strømmende vand i den sidste istid, dvs. for ca. 15.000 år siden. Dalen var til for en del år siden afgræsset af kvæg, og storken har sikkert spankuleret omkring. Men landbruget mistede interessen for vores enge, så de gror til i brændenælder og andre høje urter. Ærgerligt for så forsvinder de mange blomster og fugle!

Du skal holde godt øje med en lille sti på din højre side – den er markeret med et skilt, hvor der står Natursti. Du går nu på tværs af engen – mod nord – og passerer Erritsø Bæk. Når du kommer til en større skovvej, kan du dreje til højre og kommer så retur til Hannerup Engvej. Du kan også eksperimentere lidt og gå lige ud. Du finder nok hjem igen – god fornøjelse.


Følg også årets gang på Facebook og få inspiration til ture ud i naturen:
Danmarks Naturfredningsforening i Fredericia

Hent som printvenlig pdf