Et blødende træs gærede saft kan tiltrække mange admiraler. Og når den besøger blomster, synes den at foretrække de blåviolette. Så hvis du har en have med sommerfuglebusk eller sankthansurt, har du sikkert ofte set den.

Admiralen er fotograferet på Fælleden, forsvarets øvelsesplads. Ved en af småvejene ud mod Lil-lebælt er der et pæretræ, og de år, det bærer frugt, er det godt besøgt af admiraler i september. Her har sikkert engang ligget et hus. Men ellers blev landsbyen Hyby brudt ned i 1600-tallet og ind-byggerne tvangsforflyttet til den nye by, Fredericia.

Admiralen hører til i Pyrenæerne, men gribes om foråret af udlængsel, en trang til at flyve nordpå. Hunnerne lægger æg på nælder undervejs, og den nye generation er flyveklar sidst på sommeren.

Da der bliver ved med at komme nye sommerfugle fra syd, er det grunden til, at der er flest admiraler i august og september, og også i oktober kan den være talrig. I efteråret begynder de fleste at række sydpå, og trækket kan ske både om dagen og om natten. Men nogle forsøger at overvintre. Og det kan lykkes i særligt milde vintre.


Følg også årets gang på Facebook og få inspiration til ture ud i naturen:
Danmarks Naturfredningsforening i Fredericia

Tekst og foto: Ole Klottrup

Hent som printvenlig pdf